Goede doelen RNC 2024

“Create hope in the world”, dat is momenteel het internationale jaarthema 2023-2024 van Rotary. Hoop om de wereld te helpen genezen van destructieve conflicten en hoop om blijvende veranderingen te bewerkstelligen. Dankzij een wereldwijd netwerk van clubs verbonden door dezelfde waarden en gelijkgestemde doelen, geloven wij er als Rotary Club Westerlo ook écht in dat we een impact kunnen creëren op de levens en omstandigheden van velen dichtbij én verder weg.

De opbrengst van Rotary Night Club 2024 gaat enerzijds naar meerdere lokale initiatieven in Westerlo, Herselt, Hulshout en Laakdal. Eén van de projecten die we dit Rotaryjaar al zeker ondersteunen is “Alles op wieltjes” van De Ark in Oosterlo. De Ark biedt onderwijs en zorg aan kinderen van 2,5 jaar tot 15 jaar met een matige, ernstige of diep verstandelijke beperking en vaak hebben de kinderen nog bijkomende problematieken zoals autisme, ADHD, gedrags-, fysieke- en/of emotionele problemen. Zij zoeken fondsen voor de aankoop van fietsen en andere voertuigen op wielen ter vermaak en ontspanning van de kinderen.

Anderzijds nemen we mee initiatief voor een internationale project “Vaccimobile” in Brazilië. Gezien een groot deel van de bevolking niet in de vaccinatiecentra geraakt, is daar een mobiele unit voor lokale medici nodig om kinderen in minder ontwikkelde gebieden hun verplichte vaccinaties toe te dienen (gele koorts, meningitis, hepatitis, rotavirus, pneumonia, polio,...). Dit project realiseren we in samenwerking met Rotary Club Sete Lagoas en Rotary Club Paraopeba in Brazilië die alles samen met ons nauw opvolgen. Het project ontvangt ook financiële steun van The Rotary Foundation én tal van andere clubs dichtbij en veraf.

Wij hopen dat we voor het realiseren van deze en andere projecten dit jaar (opnieuw) op uw steun mogen rekenen!

Ondersteunt u mee onze goede doelen?

Bekijk hier de sponsormogelijkheden van onze RNC 2024