Over ons

Over ons

Een streepje geschiedenis, veel toekomst

Onze club werd in 1986 onder de doopvond gehouden en in 2022, een jaartje later dan voorzien wegens Corona, bliezen we 35 kaarsjes uit.

Wellicht hadden de drie stichters Herman de Ketelaere, Karel Van Hulle en Guido Vyncke (zaliger) geen flauw idee van de mooie toekomst die Rotary Club Westerlo te wachten stond, en nog steeds heeft. Onze club sprankelt als een net ontkurkte fles champagne. Leden voelen zich onmiddellijk thuis en samen brengen we de moeilijkste uitdagingen tot een goed einde.

Onze club maakt deel uit van een wereldwijde organisatie die in 1905 werd gesticht door Paul Harris en ondertussen meer dan 1,4 miljoen leden telt die allemaal hetzelfde nastreven: Een betere wereld creëren. Al jaren luidt ons motto:

SERVICE ABOVE SELF - DIENSTBETOON BOVEN EIGENBELANG

Rotariër zijn is een levensfilosofie, geloven dat jij het verschil kan maken. We voelen het als onze plicht om anderen te helpen omdat t niet iedereen op deze aardbol het even makkelijk heeft. Rotary was relevant en is het meer dan ooit.

De wereld is een draaitol waar machten verschuiven en mensen ontheemd raken. Voor velen is onze blauwe planeet, hun huis in de wijk niet langer een "safe haven". Hulpbehoeftigen krijgen niet langer de basiszorgen die ze nodig hebben. Er is werk aan de winkel, genoeg mensen die onze aandacht en hulp verdienen.

Rotary Club Westerlo is en wil een DOE-club zijn, people of action. We zijn zowel in eigen regio als in het buitenland actief. Tijdens Corona leverden we medisch materiaal aan rusthuizen, voorzagen we scholen van CO2 meters. Recent stuurden we goederen richting Oekraïne maar evenzeer gaven we plaatselijke jeugdbewegingen een duwtje in de rug.

Dankzij onze events halen we voldoende middelen binnen om dit alles te financieren. In 2022 schonken we 12.500 euro aan Hippo & Friends, een organisatie verbonden aan UZ-Leuven die zich inzet om het leven van diabetes patiënten en hun ouders te verlichten. Eenzelfde som schonken we aan Noorderhart, een revalidatie- en MS-centrum in het Limburgse Pelt. Een van onze leden trok naar Brazilië om er een lokaal project voor kansarmen te steunen. We zagen dat het goed was.

Het logo van Rotary is een wiel. Wielen draaien en zetten dingen in beweging... net als onze club.